BLOG

Graag deel ik hier mijn beste hypnofit® tips in de BLOG om andere sporters te inspireren. Heb jij een afspraak voor een proefles met mij op de agenda staan? Dan vind je hier ook mijn beste voorbereidingtips!

 

2022-04-12

Word in 7 stappen een echte bootcamper!

Schermafbeelding 2022-04-12 om 21.02.24.pngStap 1.
De eerste stap lijkt ogenschijnlijk de makkelijkste stap, maar tegelijkertijd ook de meest uitdagende. De gedachte al bij het aanmelden bij een club. Je gedachten schieten alle kanten op “alleen heen, contact leggen met vreemde mensen, is het niet te zwaar, kan ik dit wel…” terwijl je eigenlijk nog geen stap hebt gezet. Belangrijk om in je gedachten te nemen “waarom buitensporten, waarom bootcamp…wat is je doel en welke positieve dingen ga jij hieruit halen en hou deze gedachte vast”

Stap 2.
Ga googlen…er zijn genoeg clubs in de buurt bij jou te vinden. En ja…er zijn prijsverschillen, het lesrooster moet ook nog eens passen, met de auto, fiets of kan het ook met het openbaar vervoer. Belangrijk bij je zoektocht om te bekijken wat je allemaal wordt aangeboden en vooral waarom, wat heb je nodig en wat kan wel en wat niet. Wil je alleen in een groep lekker en fysiek in beweging zijn of zijn er ook mogelijkheden om mentaal te trainen en in beweging te komen. Per slot van rekening weten we allemaal dat het echte bewegen en opgeven…precies…tussen de oren zit. Want je kent toch de uitspraak “Je kunt meer dan je denkt”

Stap 3
Je hebt een club gevonden…aanmelden maar. Veelal kun je je aanmelden met een gratis proefles. Dan kun je alle bedachte theorie en afwegingen in de praktijk toetsen. En soms voelt het gelijk goed en soms moet je toch nog even bij een andere club proberen. Wees in elk geval eerlijk tegen jezelf om vast te stellen dat het echt kan gaan bijdragen aan je doel. Ook prima om het niet te doen, dan adviseer ik je om bij een club lid te worden met het allergoedkoopste abonnement en voor altijd lid te blijven en dan gewoon niet te gaan. 

Stap 4.
Je proefles is met een goed gevolg afgerond, op alle punten positief afgevinkt…je hebt je club gevonden. Bekijk eerst even de mogelijkheden van abonnement. Vooral bij start kun je nog wat onzeker zijn of het echt wel de juiste club is. Je kunt veelal eerst een maandabonnement of een strippenkaart nemen om te proberen. Daarna kun je altijd besluiten om een voordelig jaarabonnement te nemen.

Stap 5.
Je bent een bootcamper in de dop. Dat betekent dat je de komende tijd in alle weersomstandigheden in de buitenlucht gaat trainen. Hier ga je werken aan je overtuigingen, want je krijgt te maken met koude, warmte, harde wind, sneeuw, modder, stof noem maar op. Wees hiervan ook bewust, maak kennis met de elementen van de natuur en wat je gevoel erbij is, laat het weer los en ga. Verandering en ontwikkeling vinden altijd plaats buiten je comfortzone. De voorbereiding op de training is belangrijk met de juiste kleding en schoenen. Het meest belangrijke aspect van off-road buiten trainen is het gebruik van trailschoenen. Voor je eigen veiligheid heb je schoenen nodig die geschikt zijn voor modderige, zanderige en natte ondergronden. In de zomer is natuurlijk de ondergrond veel harder en kun je wat minder profiel nemen. In onze blog staat een uitgebreider artikel specifiek over deze trailschoenen. Voor je kleding werk je vooral in laagjes bijvoorbeeld thermoshirt, gewone t-shirt, windjack, softshell e.d. zodat je een laagje kunt uittrekken wanneer je steeds warmer wordt tijdens de training en bij de afronding van de training je lagen weer kunt aandoen om je niet te veel te laten afkoelen.

Stap 6.
Eten en drinken is altijd een veel besproken item. Wat eet ik wel of niet, hoeveel, hoe laat van tevoren, wel voor de training of toch na de training. Welke drank neem ik mee…sportdrank of gewoon water. Voeding en drinken is heel persoonlijk. Sommige mensen eten liever weinig tot niets voor de training. Als het tijdens de training niet prettig voelt dat je niet hebt gegeten, begin dan met iets luchtigs en niet al te veel en stem dat af. Datzelfde geldt voor drinken, alhoewel het in warme zomers aan te bevelen is om voldoende te drinken. Na de training kun je altijd afwegen wat je nog wilt eten. Neem je bijvoorbeeld wat fruit mee direct na de training of wacht je liever tot je thuis bent voor je warme maaltijd. Uiteindelijk gaat het erom dat je natuurlijke en gebalanceerde voeding binnenkrijgt wat je afstemt op je bezigheden van de dag. Soms kan het zo zijn dat dingen niet passen, verander dan in kleine stapjes en neem de tijd zodat je lichaam hieraan kan wennen en zich eropin kan stellen.

Stap 7.
Blijf regelmatig trainen want de grootste saboteur ben je zelf….even te druk op het werk, geen vervoer, geen zin, geen bekende die meedoet…je kent het wel. Ook hier geldt dezelfde overtuiging als met de weerselementen, wees je bewust dat je geen zin hebt en ga dan lekker toch. Gewoon omdat je het kan en omdat het je doel is…je weet wel die positieve dingen die je gaat doen als je je doel bereikt hebt.

Stap 8.
Begin weer bij stap 1 als je je nog niet hebt aangemeld en blijf net zolang alle stappen doorlezen tot dat het kwartje begint te vallen en je de essentie begint te begrijpen wat het is om echte bootcamper te zijn, te worden en te blijven…SUCCES. 

Jerymias - 20:16:45 | Een opmerking toevoegen

 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn