Blog

Ben je een fan van bootcamp-trainingen of wil je er graag mee beginnen? Onze nieuwste blogpost bevat enkele geweldige tips en tricks om je fitnessgame te verbeteren. Klik op onderstaande blog's om te lezen!

 

2022-04-06

Modder maakt je gelukkig, zo werkt dat

Schermafbeelding 2022-04-06 om 09.42.51.pngDe lente is officieel begonnen en dat betekent het ideale weer om te starten met bootcampen. En wat blijkt uit diverse onderzoeken? Van bootcampen kun je ook nog eens gelukkiger worden.

Jerymias Pirsouw: “En toch hou ik van het buiten zijn. Toen ik klein was speelde ik altijd buiten, regen, modder, sneeuw het maakte niet uit. Met mijn crossfiets lekker door de blubber, vooral door de blubber. En het verschil met nu? Je zou denken geen, wat voor een deel waar is, maar nu wel met meer bewustwording. Wat is er zo aantrekkelijk aan bootcamp, terwijl je binnen zit en naar buiten kijkt naar die enorme hoosbuien en niet te vergeten al die modder waar je doorheen gaat. Of tegenwoordig nog veel digitaler, we kijken op de weersapp om vooraf al te bepalen om niet te gaan, toch? Naar mate we ouder worden hebben we steeds meer bewustwording door alle informatie en ervaringen om ons heen. En hoe bewuster we worden, hoe meer we ook vooral bewust zijn om iets niet te doen…maar hoe worden we gelukkiger. 

Je handen vies laten worden door de modder tijdens het bootcampen maakt je gelukkiger! Dit kan namelijk de hoeveelheid serotonine in de hersenen verhogen. Contact met de modder en een bacterie die daarin voorkomt stimuleert de aanmaak van dit stofje. Dat is fijn, want dit is een gelukshormoon – gebrek aan dit hormoon veroorzaakt depressie. In een ander BLOG kom ik er zeker op terug om hier dieper op in te gaan.

Yess….ik wil gelukkiger worden en vooral blijven
Eigenlijk is het heel simpel en tegelijkertijd de grootste uitdaging die er voor je is…DOEN! Ik zal je namelijk eenvoudig uitleggen wat er nu gebeurt. Je bent inmiddels aangekomen bij deze zin van een BLOG om je gelukkiger te maken, dat voelt goed toch. Je bent al buiten je comfortzone gegaan om het initiatief en energie te nemen om dit überhaupt te lezen. Als je dit stukje geluk al voelt, wat houd je dan tegen om je nu te gaan aanmelden om nu fysiek de modder in te gaan terwijl je weet dat je er gelukkiger van wordt…je weet wel, bewustzijn…buiten je comfortzone. Probeer het maar eens uit…ik wens je veel modder en geluk toe.

Jerymias - 08:37:59 | Een opmerking toevoegen

Opmerking toevoegen

Fill out the form below to add your own comments

Om geautomatiseerde spam zoveel mogelijk te beperken, is deze functie beveiligd met een captcha.

Hiervoor moet inhoud van de externe dienstverlener Google worden geladen en moeten cookies worden opgeslagen.


 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn